Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Luottamuspaikkaneuvotteluista

Lähetetty 30.4.2017

Luottamuspaikkaneuvotteluista valtuustoryhmämme, muiden puolueiden sekä maakunnallisten paikkojen osalta. 

Padasjoella on muiden kuntien tapaan käynnissä puolueiden väliset luottamuspaikkaneuvottelut. Tällä vaalituloksella neuvotteluihin oli ilo lähteä, koska vaalituloksen perusteella olemme jaetulla ensimmäisellä sijalla valtuutettujen määrällä mitattuna. Mielestäni vaalitulos Padasjoella osoitti, että kuntalaiset ovat kyllästyneitä päättäjien keskinäiseen nahisteluun ja he äänestivät uudenlaisen päätöksenteon puolesta, jossa tehdään tiivistä yhteistyötä yli puoluerajojen.

Luottamuspaikkaneuvotteluja käydään vaalituloksen pohjalta sekä oman valtuustoryhmän sisällä, kuten myös paikallisesti että alueellisesti. Oman valtuustoryhmämme yhteistyö Vihreiden ja ProPadasjoen kesken on käynyt kuin tanssi vain. Olin itse enemmän kuin äimistynyt, kun tulin valituksi tämän upean valtuustoryhmän puheenjohtajaksi. Kiitän lämpimästi ryhmäämme luottamuksesta ja teen hartiavoimin töitä ollakseni luottamuksen arvoinen. Varapuheenjohtajaksi ryhmämme valitsi Asko Ojalan. Tämän ryhmän kanssa on ilo tehdä töitä kuntalaisten eteen seuraavat 4 vuotta.

Myös luottamuspaikkaneuvottelut eri puolueiden välillä Padasjoella ovat käynnistyneet mielestäni varsin hyvässä hengessä muutama viikko sitten puolueiden toivomuskierroksella.  Ainakin tällä hetkellä koen, että jo tuolloin eri lautakuntien paikkajaot ovat menneet varsin kivuttomasti hyvässä yhteistyössä puolueiden välillä. Luottamuspaikkaneuvotteluja puolueiden välillä jatketaan jälleen yhteistuumin keskiviikkona 3.5.2017. Toivon, että hyvä vire, tahtotila ja puolueiden välinen yhteistyö jatkuu tuolloinkin.

Maakunnallisten luottamuspaikkojen neuvottelut ovat käynnistyneet kaiken muun ohella. Näiden osalta neuvotteluja käydään eri puolueiden piirien välillä. Vihreiden osalta neuvotteluihin Päijät-Hämeessä on valittu piirin toiminnanjohtaja Aleksi Mäntylä ja piirin puheenjohtaja Riina Puusaari. Padasjoelle on odotettavissa paikkoja näistäkin luottamuselimisissä vähintäänkin kohtuullisesti. Kiitos hyvän vaalituloksemme ProPadasjoen kanssa. Nämäkin neuvottelut jatkuvat vapun jälkeisellä viikolla.

Eilisessä piirin kevätkokouksessa valitsimme myös omat edustajamme puolueen luottamuselimiin päätettäväksi tulevassa puoluekokouksessa Tampereella kesäkuussa 2017. Tänä vuonna puoluekokouksessa päätetään myös koko puheenjohtajistostamme. Puheenjohtaja ja varapuheenjohta –kisa onkin jo hyvässä vauhdissa. Itselläni on jo jonkinlainen ymmärrys siitä, ketä itse toivoisin näkeväni puolueemme johdossa tulevina vuosina, mutta palataan tähän asiaan joskus myöhemmin.

Mutta nyt, hyvää vappua jokaiselle. Palataan luottamuspaikkojen osalta jälleen asiaan, kun on jotain uutta kerrottavaa. Tänään vedetään hetki henkeä ja huomenna suosittelen teitä osallistumaan Padasjoen seurakunnan vappubrunssille klo 11-13 välisenä aikana. Hinta ei ainakaan päätä huimaa: 10 euroa/aikuiset ja 5 euroa/lapset. Herkkuja pöydät notkuen. Itse lupasin osallistua näihin talkoisiin 100 munkin verran…. Vähälumista ja lämmintä työnjuhlaa kaikille <3