Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Koska vaalit ovat ihmisen parasta aikaa!

Posted 25.4.2018

Maakuntavaaliehdokkuuteni on nyt varma!

Olen allekirjoittanut sopimuksen maakuntavaaliehdokkudesta 24.4.2018.

Olen mielestäni erinomainen valinta tulevissa maakuntavaaleissa, sillä olen saanut osallistua maakuntauudistuksen valmisteluun aitiopaikalta kummankin Hämeen maakunnan puolella.

Päijät-Hämeessä vaikutan maakuntahallituksen jäsenenä uudistusta valmistelevassa poliittisessa ohjausryhmässä. Tämän lisäksi Hämeen vihreän piirin puheenjohtajana olen päässyt osallistumaan sekä Päijät-Hämeen että Kanta-Hämeen parlamentaarisiin valmistelupalavereihin kaikkien puolueiden edustajien sekä johtavien viranhaltijoiden kanssa. Työni puolesta olen saanut tutustua läheisesti, mutta myös vaikuttaa pienellä panoksellani suoraan tulevaisuuden kasvupalveluihin Hämeessä.

Olen nauttinut tästä työstä suuresti ja on ollut ilo työskennellä tämänkin ison kokonaisuuden tiimoilta yli puoluerajojen useilla eri tasoilla sekä poliitikkojen, viranhaltijoiden, asiantuntijoiden että eri kuntien asukkaiden kanssa.

Maakunta- tai soteuudistus eivät ole ydinfysiikkaa, vaikka asiat ehkä tuntuvatkin monimutkaisilta. Olen itse saanut osallistua valmisteluun kummallakin puolella Hämettä, eikä se mitenkään mahdottomalta vaikuta. Työläältä kylläkin. Kummallakin puolella Hämettä tarjotaan myös tällä hetkellä erittäin hyvin erilaisia tilaisuuksia uudistukseen liittyen. Itse olen osallistunut pääsääntöisesti kaikkiin, vaikka niissä tuttua asiaa olisikin. Koen tärkeäksi verkostoitua myös muiden kuin oman puolueeni ja oman alueeni ihmisten kanssa.

Jos joku väittää olevansa suomalaisten maakuntien asiantuntija, valehtelee. Ensimmäiset maakunnat Suomessa aloittavat toimintansa vuonna 2020. Ensimmäiset luottamushenkilöt, jotka niihin valitaan, tulevat hyvin pitkälti vaikuttamaan siihen, mihin suuntaan maakunnat tulevaisuudessa kehittyvät. Itselläni on hyvä ymmärrys ja osaaminen kasvupalveluista, eli työllisyydestä ja yrityspalveluista. Tätä työtä haluaisin olla mukana tekemässä myös jatkossa. Minun on myös helppo sisäistää ja oppia uusia asioita myös muiden kokonaisuuksien tiimoilta. Rohkenen kysyä, jos en jotain tiedä. Tyhmiä kysymyksiä ei ole olemassakaan, tyhmää on vain jättää kysymyttä, jos jokin asiassa askarruttaa. 

Jos Sinua mietityttää jokin asia maakuntauudistuksessa, ole rohkeasti yhteydessä. Yritän auttaa parhaani mukaan!