Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Kiitos Hämeen vihreät!

Posted 26.11.2017

Hämeen Vihreän piirin syyskokous valitsi minut uudeksi puheenjohtajaksi eilen (la 25.11.2017) pidetyssä syyskokouksessaan, nykyisen puheenjohtajan Riina Puusaaren luopuessa tehtävästä. Olen nöyrän kiitollinen saamastani mandaatista, sillä tulin valituksi tähän tehtävään yksimielisesti. Tiedän myös, kuinka upea joukko meillä toimii Hämeessä, siksi on todella etuoikeutettu olo saada edustaa teitä kaikkia. 

Olen asunut Hämeessä kohta 5 vuotta. Olin hetken aikaa pohjoisesta tänne muuttaessani sitä mieltä, että politiikka on omalta osaltani nyt nähty. No ei. Meniköhän puoli vuotta ja olin jo korvani myöten mukana tässä kaikessa jälleen Maaseutu- ja erävihreiden hallituspaikan sekä Vihreiden Yrittäjien puheenjohtajuuden myötä. Tulin myös melko pian valituksi Padasjoen Vihreiden puheenjohtajaksi ikävien menetysten vuoksi. Myös piirin hallitukseen nousin samassa rytäkässä. Eikä meno ole tässä vuosien aikana juurikaan hiljentynyt. Luottamustehtäviin on tullut uusia tehtäviä ja samaan aikaan olen luopunut vanhoista, täysin ajankäytöllisistä syistä. Politiikka vaatii kestävyyttä, eikä itseään saa polttaa loppuun liian monessa tehtävässä. 

Näiden vuosien aikana myös Hämeen vihreissä on tapahtunut paljon. Viime keväinen vaalivoitto eri puolilla Suomea oli todellista vihreää tykitystä. Tämä kannatuksen nousu näkyy myös Hämeessä. On silminpistävää, kuinka paljon uusia aktiiveja on liittynyt riveihimme. Pitkään toiminnassamme mukana olevat vihreät ovat aktivoituneet uudelleen. Eilisessä piirin syyskokouksessa oli enemmän väkeä, kuin ikinä aiemmin. Myös hallituspaikat kiinnostivat ja syyskokous pääsi jopa äänestämään asiasta ja valituiksi tulivat:

Teemu Häyrinen Lahdesta (varajäsen Olavi Kopo), 
Anssi Lepistö Janakkalasta  (varajäsen Jukka Ilmonen), 

Sari Jokinen Riihimäeltä (varajäsen Hannaleena Islander), 
Mirka Soinikoski Hämeenlinnasta (varajäsen Tiina Bragge), 
Eeva Rautamäki Lahdesta (varajäsen Tiina Jokinen), 
Outi Bottas Hämeenlinnasta (varajäsen Riina Puusaari), 
Saara Kiiskinen Lahden Vihreistä Nuorista (varajäsen Pauliina Palo), 
Tuija Brax Hollolasta (varajäsen Juha Tapiola) ja 
Juha Lundström Ypäjältä (varajäsen Maija Kranni)

Uusi hallituksemme edustaa hyvin piirin aluetta ja on ilo päästä työskentelemään teidän kaikkien kanssa. Seuraavat kaksi vuotta tulevat olemaan todella kiireisiä, eikä vähiten näillä näkymin tulevien vaalien vuoksi; vuonna 2018 presidentin vaalit sekä maakuntavaalit, vuonna 2019 eduskunta- ja EU-vaalit. Mutta, vaalithan ovat ihmisen parasta aikaa :D